Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gestoomde vis met gember

Gestoomde vis met gember

Stomen heeft als voordeel dat smaak en vitamines goed behouden blijven.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 565 kcal

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 sinaasappel
  • 350 gram (winter)wortel
  • 15 gram gember
  • ½ rode peper
  • 2 bosuien
  • 1 blad spitskool
  • 200 gram visfilet, zoals schol of wijting
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout
  • citroensap
  • 4 takjes verse koriander

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Schil de sinaasappel en snijd de parten in blokjes. Vang het sinaasappelsap op.
  3. Maak de wortelen schoon en rasp grof. Meng het sinaasappelsap en de sinaasappelblokjes erdoor. Zet de salade apart.
  4. Schil de gember, snijd de helft in dunne plakjes en rasp de rest fijn.
  5. Maak de peper schoon en snijd fijn.
  6. Maak de bosuien schoon en snijd in smalle ringen.
  7. Was het koolblad.
  8. Breng in een (stoom)pan weinig water aan de kook. Leg het koolblad in een stoommandje en daarop de stukken vis en de plakjes gember. Stoom de vis met een deksel erop in 10 minuten gaar.
  9. Fruit de geraspte gember in de helft van de hete olie.
  10. Voeg de peper, sojasaus en helft van de bosui toe. Breng de saus op smaak met wat citroensap.
  11. Verwarm de rest van de olie en bak hierin de rijst en de rest van de bosui.
  12. Was de koriander en snijd klein.
  13. Neem het koolblad met de vis uit de stoompan en druppel de saus erop. Strooi de koriander erover.
  14. Serveer de vis met de gebakken rijst en wortelsalade.

Variaties

Je kunt ook andere visfilet gebruiken, zoals kabeljauw, tilapia of pangasius.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Rode peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2–3 dagen. Lekker in een soep, door een koolsalade of in deze aardappelcurry met ei.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sinaasappel heeft deze maand (mei) een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Winterpeen is deze maand (mei) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat schol. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies schol met MSC of uit de Noordzee gevangen met Deense zegens.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 565 kcal
Vet 14 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 73 gram
Waarvan suikers 16 gram
Vezels 9 gram
Eiwit 31 gram
Zout
1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept