Bereiding
- Pel de ui en was de tomaten,
wortel, bleekselderij en verse kruiden. Snijd deze in grove stukken.
-
Spoel de kikkererwten en
linzen af.
-
Meng de ui, wortel en 250 ml
water in een blender tot een grof mengsel.
-
Verwarm de olie in een soeppan en bak het
mengsel enkele minuten.
-
Meng de tomaten,
bleekselderij, peterselie, koriander, tomatenpuree en 250 ml water in een
blender tot een grof mengsel.
-
Voeg
het mengsel toe en kook dit enkele
minuten mee.
-
Voeg de gedroogde kruiden,
stuk bouillontablet en 250 ml water toe.
Kook het geheel 20 minuten.
-
Voeg de kikkererwten, linzen
en vermicelli toe en laat het geheel nog 10 minuten doorkoken.
-
Breng eventueel op smaak met
extra verse kruiden en citroensap en serveer met brood
Extra informatie
Bekijk de receptvideo en zie hoe je stap voor stap deze soep maakt.
Variaties
Ook lekker met parelcouscous in plaats van vermicelli!
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.